../kepek/fejkepek-nyito.jpg

Szájhigiénés kezelések

Legyen bármilyen fogászati természetű problémánk, a modern fogorvoslás számos megoldást kínál kisebb-nagyobb esztétikai vagy funkcionális problémáink (pl.: foghiány) kezelésére, a fogszabályozástól az esztétikai héjakon át a fogpótlásokig.Legyen azonban szó bármilyen innovatív technológiáról vagy a legújabb generációs anyagokról, a szépülést és a gyógyítást szolgáló kezelések alapvető feltétele minden esetben a megfelelő higiénia. 

Miért fontos a professzionális szájhigiéné?

  • Szájüregünkben az elfogyasztott ételek maradékai idővel bomlásnak indulnak és lepedéket képeznek fogainkon, ínyünkön. Ezt a lepedéket távolítjuk el a fogmosások alkalmával. A nehezen hozzáférhető helyeken – fogközökben vagy az ínyszél mentén – azonban a tisztítás gyakran nehézkes, nem is beszélve arról, ha nem is történik kellő gyakorisággal. Az így felhalmozódott lepedékből idővel egy ásványszerű, kemény anyag képződik, melyet fogkőnek nevezünk. A lepedék és a fogkő állandó jelenléte a szájban kóros bakteriális flórát teremthet, mely az íny gyulladásához vezet. A kezeletlen ínygyulladás az első lépcső a fogágybetegség felé vezető úton, mely világszerte a vezető ok a fogak elvesztése mögött. A fogkövet otthoni eszközökkel nem lehet eltávolítani, ehhez minden esetben szakemberhez kell fordulnunk. 

Kinek van szüksége fogkőeltávolításra?

  • A fogkő kialakulásához vezető folyamatokban mindannyian részt veszünk, hiszen enni mindenki szokott. Abban azonban már mutatkoznak eltérések, hogy ki milyen hatékonysággal és szorgalommal ápolja fogait, és természetesen a fogkőképződés üteme is függ olyan egyéni tényezőktől, mint a táplálkozási szokások, vagy az általános egészségi állapot.  A kis mennyiségű fogkövet a megfelelő eszközök nélkül nehéz észrevenni, erre általában a soron következő fogorvosi állapotfelmérés során kerül sor. A rendszeres fogorvosi kontrollok során a szájhigiénia állapotát kiemelt figyelemmel vizsgáljuk, ha pedig indokolt, megtesszük a szükséges lépéseket a tökéletes higiénia visszaállítására. 

Mi történik a szájhigiéniás kezelés során?

  • Az eljárás kíméletes módon, általában ultrahangos gépi tisztító eszközzel történik. Az esetek többségben nem indokolt fogászati érzéstelenítő injekció alkalmazása, csupán az íny felületi érzéstelenítése, melyet egy kifejezetten kellemes ízű zselé ínyre való felkenésével érünk el. 
  • A megfelelő előkészítés után az ultrahangos eszközzel minden egyes fog minden oldalát alaposan megtisztítjuk. Ezt követően a fogfelszíneket polírozzuk, melyhez egy fogkrémhez hasonló pasztát, vagy magas nyomású homokfúvót használunk. A polírozás után a fogak felszíne tükörsíma és csillogó lesz, mely nem csak kellemes érzés, de a fogkő későbbi kialakulását is lassítja, hiszen a sima felületen nehezebben tapadnak meg a szennyeződések. A professzionális szájhigiéniás kezelések ráadásul még a fogainkon található elszíneződések jelentős részétől is megszabadítanak!A kezelés lezárásaként ismertetjük a helyes fogápolási technikát, és segítünk az Önnek megfelelő eszközök és anyagok kiválasztásában is!

Keresse fel rendelőnket, és tegyen egy nagy lépést fogai egészségéért!

Dental Medina FogászatMiskolc, Rákóczi u. 7. Fsz. 3-4Mobil: +36 70 944 5433